top of page
20201223_165510_resized_1_edited.jpg
DE BROUWERIJ

Beetje bij beetje breiden wij onze brouwinstallatie uit. Op dit moment heeft onze installatie een capaciteit van 500 liter en brouwen wij wekelijks. De brouwinstallatie bestaat uit een warmwaterketel, maischketel met roerwerk, filterkuip, kookketel met whirlpool en platenkoeler. Verder beschikken wij over gisttanks met een capaciteit van 600 tot 2500 liter. De vergisting verloopt gecontroleerd en iedere tank kan afzonderlijk gekoeld en verwarmd worden. In functie van de volledige afwerking van ons bier bezitten wij ook een afvulmachine, kroonkurkapparaat en etiketeermachine.

BROUWEN VOOR JOU

Heb je zelf een fantastisch bierrecept in gedachten, maar geen plaats om dit idee in vloeibaar genot om te zetten? Het is mogelijk om onze brouwinstallatie te huren. Neem zeker contact met ons op in verband met het brouwen van je eigen bieren. 

! wegens drukte in de brouwerij is het op dit moment niet mogelijk eigen bieren te brouwen !

BROUWERIJBEZOEK OP AFSPRAAK

Op zoek naar een leuke activiteit voor uw vriendengroep of vereniging? Wij stellen de brouwerij graag open voor een brouwerijbezoek met proeverij. Verschillende arrangementen zijn mogelijk vanaf 5 euro per persoon. Tijdens een brouwerijbezoek nemen wij je mee in de wereld van het brouwen, van grondstof tot afgewerkt product. Dit met verschillende aangename proefpauzes.

 

Enkele mogelijkheden:

- Brouwerijbezoek inclusief 1 degustatie van 33cl p.p. (bij beperkte tijd).
- Brouwerijbezoek inclusief 3 degustaties van 15cl p.p. met kleine versnapering.

- Brouwerijbezoek inclusief 3 degustaties van 15cl p.p. geserveerd met lekkere tapasplankjes.

 

Liever een bierbeleving in al zijn facetten en je volledig laten onderdompelen in de wereld van het bier? Hiervoor werken wij samen met zythololoog/biersommelier Kathleen De Sutter (Kate’s Bier Advies). Met plezier organiseert zij een bierdegustatie op maat. Tijdens deze degustatie wordt dieper ingegaan op de verschillende aspecten van bier: van biergeschiedenis tot bier leren proeven en foodpairing. Een echte aanrader!

 

Ook werken wij nauw samen met Paard&Koets uit Sijsele. De Damse paardentram is een leuk idee om te combineren met een brouwerijbezoek. De paardentram maakt een tocht langs de landelijke wegen van het mooie Damme en houdt halt bij de brouwerij, waar de rondleiding met degustatie aangeboden wordt. De duur van de rit is naar keuze.

 

Bryggja Brewery ligt bovendien op een fietsknooppunten-route en vormt dus een ideale pauze voor groepen tijdens fietstochten. Laat ons gerust iets weten indien je de dorst wil lessen in de brouwerij.

 

Voor meer inlichtingen in verband met brouwerijbezoeken of reservaties, gelieve contact met ons op te nemen via het contactformulier of telefonisch via: +32479220113.

bottom of page