top of page
FRANKY
VAN BRABANDT

Waar Franky aanvankelijk zijn job met de brouwerij combineerde, is hij nu voltijds aan de slag bij Bryggja. Met een gezonde passie voor bier is hij de drijvende kracht achter Bryggja Brewery. Hij stuurt het volledige proces, van brouwen tot verkoop.

HET BEGIN

Het verhaal van Bryggja Brewery begint in 2012. Vier brouwvrienden besluiten om met hun lekkere tripel deel te nemen aan de Brouwland Biercompetitie. Uit een selectie van meer dan 90 bieren wordt de Bryggja Tripel door een professionele jury verkozen tot het beste hobbybier van België. 

 

Deze overwinning overtuigt ons, als hobbybrouwers, om verder te gaan met Bryggja. Kort na de finale kiezen wij dus een naam, flesje en passend etiketontwerp voor ons bier. Bryggja wordt gelanceerd tijdens het Brugs Bierfestival van 2013. Een jaar later komt het tweede bier, ‘Amuse’, op de markt. Aanvankelijk worden beide bieren nog extern gebrouwen maar eind 2014 nemen we uiteindelijk de beslissing om te starten met onze eigen brouwerij. Een geschikt pand in Moerkerke maakt deze beslissing definitief en in het voorjaar van 2015 wordt de brouwinstallatie er geplaatst.

HUGO
GEVAERT

Bij Hugo werd brouwen met de paplepel ingegeven. Zijn moeder was laborante bij brouwerij Louage te Kortemark. Bij Bryggja focust Hugo zich op de ontwikkeling en omrekening van de recepten. Daarnaast brouwt hij wekelijks mee. 

Nele is de drijvende kracht achter de schermen. Ze zorgt voor de marketing en communicatie, de inkleding van de brouwerij, het gamma aan geschenkverpak-kingen en is constant op zoek naar nieuwe afzetmogelijkheden en nieuwe uitdagingen. 

NELE
DALLE
NELE
DALLE
leo3_edited_edited.jpg
LEONIE
VAN BRABANDT

Leonie is als jongste dochter van Franky en Nele altijd van de partij om een handje toe te steken bij evenementen en wanneer er bergen werk verzet moeten worden in de brouwerij. Daarbij is ze nooit bang om haar handen vuil te maken! 

JUSTIEN
VAN BRABANDT

Als oudste dochter van Franky en Nele, kon Justien het verhaal van Bryggja reeds van bij het begin volgen. Sinds 2017 is ze een vast en onmisbaar teamlid en met haar jeugdig enthousiasme is ze de ideale kracht om Franky te helpen binnen en buiten de brouwerij.

VANDAAG

Zes jaar na het starten van onze eigen brouwerij, brouwen wij wekelijks (voor onszelf en voor derden). Onze bieren zijn zowel nationaal als internationaal in trek. In onze eigen bieren gebruiken wij enkel hop van eigen bodem. Om die reden dragen onze bieren ook het officiële logo “Belgische Hop” op de etiketten. Bovendien gebruiken wij geen extracten, smaak – of schuimversterkers. Puur natuur dus. Kwalitatief en ambachtelijk bier produceren is voor ons prioritair en dat proef je.

In de voorbij jaren is ons gamma bieren uitgebreid. Neem zeker een kijkje bij onze bieren voor de verschillende lekkere bieren die wij brouwen.

WALTHER
&CYRILLA

De ouders van Franky zijn wekelijks aan de slag in de brouwerij. Tijdens het bottelen en etiketteren geven zij het beste van zichzelf. Ook bij evenementen is dit immer opgewekte duo altijd van de partij. Door de krachten van drie generaties te bundelen, vormen we een topteam!

bottom of page