FRANKY
VAN BRABANDT

HET BEGIN

Het verhaal van Bryggja Brewery begint in 2012. Vier brouwvrienden: Franky, Hugo, Kurt Persyn en Mario Vermeersch (medevennoot Bryggja) besluiten om met hun lekkere tripel deel te nemen aan de Brouwland Biercompetitie. Uit een selectie van meer dan 90 bieren wordt de Bryggja Tripel door een professionele jury verkozen tot het beste hobbybier van België. 

 

Deze overwinning overtuigt ons, als hobbybrouwers, om verder te gaan met Bryggja. Kort na de finale kiezen wij dus een naam, flesje en passend etiketontwerp voor ons bier. Bryggja wordt gelanceerd tijdens het Brugs Bierfestival van 2013. Een jaar later komt het tweede bier, ‘Amuse’, op de markt. Aanvankelijk worden beide bieren nog extern gebrouwen maar eind 2014 nemen we uiteindelijk de beslissing om te starten met onze eigen brouwerij. Een geschikt pand in Moerkerke maakt deze beslissing definitief en in het voorjaar van 2015 wordt de brouwinstallatie er geplaatst. 

HUGO
GEVAERT
NELE
DALLE
LEONIE
VAN BRABANDT
JUSTIEN
VAN BRABANDT

VANDAAG

Drie jaar na het starten van onze eigen brouwerij, brouwen wij wekelijks (voor onszelf en voor derden). Onze bieren zijn zowel nationaal als internationaal in trek. In onze eigen bieren gebruiken wij enkel hop van eigen bodem. Om die reden dragen onze bieren ook het officiële logo “Belgische Hop” op de etiketten. Bovendien gebruiken wij geen extracten, smaak – of schuimversterkers. Puur natuur dus. Kwalitatief en ambachtelijk bier produceren is voor ons prioritair en dat proef je.

In de voorbij jaren is ons gamma bieren uitgebreid. Neem zeker een kijkje bij onze bieren voor de verschillende lekkere bieren die wij brouwen.

WALTHER
&CYRILLA