MYSTICUM COSMIC ALE

BLOND - 4,7%

Mysticum Cosmic Ale is een licht wazig goudblond bier met een stevige witte schuimkraag. Het is een bier van hoge gisting, aangenaam fris en goed uitgebalanceerd. De selectie van mouten, kruiden en Belgische hoppen geven het bier een toets van abrikoos.

MYSTICUM COSMIC TRIPEL

AMBER - 9,99%

Mysticum Cosmic Tripel is een aantrekkelijk amberkleurig bier van hoge gisting. Het bier heeft een licht beige schuimkraag. De zorgvuldig uitgekozen mouten en hoppen geven het bier een moutige karamel geur en licht zoete honingsmaak die snel overgaat in een mooie bitterheid.

MYSTICUM BIEREN

In het voorjaar van 2015 ging Bryggja een samenwerking aan met Mysticum, een Noorse Black Metal-groep, opgericht in 1991. Met hun unieke mix van drums, synthesizers en samples zijn ze de uitvinders van het subgenre “industriële black metal”. Mysticum is sindsdien een inspiratiebron geweest voor veel metalbands.

 

In 2015 werden we benaderd door de manager van de band, Mathias Løken. Dankzij zijn echte passie voor Belgische bieren had hij het briljante idee om Mysticum en Bryggja te combineren en iets bijzonders te creëren.

 

We gingen de uitdaging aan en vandaag kunnen we genieten van het beste van twee werelden: ambachtelijk bier uit België, gebrouwen met passie en met respect voor ons erfgoed, maar ook vermengd met de "gekte" van Mysticum. Pure waanzin in een fles dus! 

 

Bovendien betekent "Bryggja" in het middeleeuwse Noors "pier of werf", vandaar de naam "Brugge". Een samenwerking die teruggaat tot de oorsprong.