top of page

MYSTICUM COSMIC ALE

BLOND - 4,7%

Een licht wazig goudblond bier met stevige witte schuimkraag.  Aangenaam frisse en goed uitgebalanceerde smaak met een toets van abrikoos. Een zeer toegankelijke doordrinker, perfect als zomerse dorstlesser. 

MYSTICUM COSMIC TRIPEL

AMBER - 9,99%

Deze tripel heeft een alcoholpercentage van maar liefst 9.99 %. De selectie mouten en hoppen geven het bier een moutige karamelgeur en licht zoetige honingsmaak. Dit amberkleurig, licht zoetig degustatiebier met crèmekleurige schuimkraag is de grote favoriet bij menig bierliefhebber.

MYSTICUM BIEREN

In het voorjaar van 2015 ging Bryggja een samenwerking aan met Mysticum, een Noorse Black Metal-groep, opgericht in 1991. Met hun unieke mix van drums, synthesizers en samples zijn ze de uitvinders van het subgenre “industriële black metal”. Mysticum is sindsdien een inspiratiebron geweest voor veel metalbands.

 

In 2015 werden we benaderd door de manager van de band, Mathias Løken. Dankzij zijn echte passie voor Belgische bieren had hij het briljante idee om Mysticum en Bryggja te combineren en iets bijzonders te creëren.

 

We gingen de uitdaging aan en vandaag kunnen we genieten van het beste van twee werelden: ambachtelijk bier uit België, gebrouwen met passie en met respect voor ons erfgoed, maar ook vermengd met de "gekte" van Mysticum. Pure waanzin in een fles dus! 

 

Bovendien betekent "Bryggja" in het middeleeuwse Noors "pier of werf", vandaar de naam "Brugge". Een samenwerking die teruggaat tot de oorsprong. 

bottom of page